Fazenda Hi Fish

In 2008 zette Sir Pieter Emmers voor het eerst voet op Braziliaanse bodem. Warm gemaakt door een oude buur, betrad hij met open hart het moerasland van de Pantanal. Het voelde een beetje als thuis komen. Niet heel vreemd als je weet dat Sir Pieter Emmers (zoals hij in Brazilie wordt genoemd) geboren en getogen is in de Bossche moeraslanden. Oftewel Oeteldonk.

Toen hij de viskwekerij van de oude buur zag, werd er een zaadje geplant in zijn hart. Dit zaadje is ondertussen uitgegroeid tot een flinke boom: een professionele viskwekerij (een unicum in de Pantanal) met daarnaast een schitterend hotel: het Pantanal hotel.

Ook wordt er momenteel hard gewerkt om de site van een oude steenfabriek om te toveren tot een lasso-piste.

Sir Pieter Emmers vliegt minstens twee x per jaar naar de Pantanal, het grootste moerasgebied ter wereld. Zijn zoon Pedro Emmers bleef er, na jarenlange ontdekkingsreizen door Zuid-Amerika, echter wonen en trouwde met Jaciara: een lief Indianenmeisje. Zo komt het dat er ondertussen in het stadje Miranda, middenin de Pantanal, een heuse Emmers-clan is ontstaan! Met hun 6 kinderen wonen ze in het stadje, terwijl Pedro vooral op de boerderij te vinden is en samen met o.a. Coquinho de Fazenda Hi Fish begaanbaar maakt voor bezoekers.

Van de (ondertussen 20!) visvijvers krokodillenvrij houden tot het aanleggen van een biologische moestuin (waarvan de verse producten natuurlijk direct naar het Pantanal Hotel gaan). Van het vrij maken van een trilha (begaanbaar jungle-pad op de boerderij) tot lasso-werpen om de kuddes Nelore- koeien bij elkaar te drijven. Pedro is ondertussen een echte “cavalhero” (cowboy).

Wil jij graag kennis maken met het echte leven van een Cavalhero in de Pantanal? Boek dan ons excursie-pakket naar de Pantanal en naar de Fazenda Hi Fish.

© 2020 Copyright | Design en Implementatie door Online ID